30 napos ingyenes visszaküldési garancia!

Kérdése van? Hívjon minket! +36309544962 vagy írjon: info@agas.hu

Blog

Szőnyeg kínálat keletről | Agas szőnyeg

Szőnyeg kínálat keletről | Agas szőnyeg

Szőnyeg választékunkról

Kínálatunkban iráni, afgán, pakisztáni, török, indiai, és a Kaukázus különböző szőnyegkészítő területeiről származó kézi csomózással készített szőnyegeket és kelimeket talál. Mind a tradicionális, mind pedig a modernebb ornamentikával és színvilággal készülő szőnyeg típusok elérhetők választékunkban, sőt: időnként egy-egy igazán különleges, a maga nemében teljesen egyedi darab is érkezik webáruházunkban, amely akár a legkifinomultabb ízléssel rendelkező gyűjtők érdeklődésére is méltán tarthat számot.

Szőnyeg a lakásban

Egy kézi vagy gépi szőnyeg gyönyörű dísze lehet a lakásnak, akár mint meghatározó lakberendezési tárgy, akár mint diszkréten megbúvó kiegészítő. A helyiség alapszínével összhangban lévő vagy azzal kontrasztban álló szőnyeget érdemes vásárolnia. Mivel a keleti szőnyegeken szinte kivétel nélkül több árnyalat jelenik meg, nem feltétlenül a főszínt kell figyelembe venni vásárláskor, a másodlagos színek is illeszkedhetnek a szobához. A szőnyegnek a berendezéshez is passzolnia kell. Általánosan elmondható, hogy az antik hatást keltő bútorok mellé gazdagabb ornamentikájú szőnyeg illik, míg a rusztikusabb berendezési tárgyak mellé geometrikus formákat felvonultató darabot érdemes választani. Nem csak a padlóját díszítheti szőnyegekkel és szőttesekkel, egyes darabok a falon is jól mutatnak. Természetesen a választást egyéni ízlése is befolyásolja, ezért mindig az a legfontosabb, hogy Önnek tetsző szőnyeget vásároljon.

Keleti szőnyeg, mint befektetés

Egy magas minőségű keleti szőnyeg időtálló értéket képvisel, ezért vásárlása jó befektetés lehet, ugyanis értéke – még használat mellett is - nőhet. Ez különösen igaz az olyan darabokra, melyek csomósűrűsége igen magas. Vásárlás során szem előtt kell tartani a szőnyeg minőségét, származási helyét, ritkaságát, antik szőnyegek esetén pedig a korát is. A felső árkategóriába tartozó szőnyegek műtárgynak tekinthetők, ezért nem árt, ha biztosítást is köt rájuk.

A szőnyeg karbantartása

Egy jó minőségű szőnyeg akár több generációt is kiszolgálhat, ám ehhez megfelelő hangsúlyt kell helyezni a körültekintéssel végzett karbantartásra és tisztításra. Ügyeljen rá, hogy a szőnyeget közvetlen napfény vagy erős hőhatás ne érje. A fizikai behatásoktól is óvja – még könnyű bútorokat sem szabad mozgatni a felületükön. A kézi csomózású szőnyegeket legegyszerűbben porszívóval tisztíthatja. Mindenképpen figyeljen arra, hogy kíméletesen porszívózzon, a lehető legalacsonyabb fokozaton, és a száliránynak megfelelően, így elkerülheti az anyag sérülését. A portalanítás másik módja a porolóval a bolyhos felület felől való gyenge ütögetés. Kézi csomózású szőnyegek géppel való mosása egyáltalán nem javasolt. Néhány évenként érdemes szakemberre bízni a birtokunkban lévő szőnyegek és szőttesek manuális módon való mosását. A "használat" közben keletkezett kisebb foltok házilag is tisztíthatok. A szőnyegek tisztításáról és az egyes folttípusok eltávolításáról részletes leírást talál weboldalunkon.