30 napos ingyenes visszaküldési garancia!

Kérdése van? Hívjon minket! +36207786786 vagy írjon: info@agas.hu

Szűrés
Termék státusza
Ár (Ft)
25 397 Ft - 2 800 000 Ft
Hosszúság (cm)
80 - 977
Szélesség (cm)
47 - 390

Afgán szőnyegek

Afgán kézi csomózású szőnyeg kitűnő választás egy klasszikus lakberendezésű lakásba. Minden otthont hangulatossá tesz. Igazi előkelő eleganciát sugároz. Rendeljen bátran szőnyege üzletünktől, ha mégsem az elképzelésének megfelelő a szőnyeg, gondoskodunk a visszaszállításról.

Az Afgán szőnyeg, a Keleti szőnyegek között az egyik legelőkelőbb helyet foglal.  A legtöbb afgán szőnyeget Afganisztán északi részén készítenek. Termékeink között két típusú afgán szőnyeget találhat, Khalmohamadi és Kargai  

Afgán khalmohamadi Kézi csomózású szőnyeg eredete

A Khalmohamadi kézi csomózású szőnyeg, más keleti szőnyegtől eltérően nem a származási helyéről kapta a nevét. Az elnevezést a minta és színvilág megalkotójáról kapta, Khal Mohammadről, aki egy Afgán Türkmén származású úriember volt. A szőnyeg népszerűsége hatalmas vagyont hozott a családja számára. Elismert szőnyeggyártó és festőmester volt. Ez a fajta Afgán gyapjú szőnyeg az Ő hagyatéka a világ számára.

Khalmohamadi afgán gyapjú szőnyeg tulajdonsága

A khalmohamadi keleti szőnyegek 100% gyapjúból készülnek és híresek a strapabíró és hosszú élettartamukról. A természetes festékekkel dolgozó Khal Mohammad, szakszerű módon készített vonzó megjelenésű afgán szőnyegeket. Kiváló gyapjú és gyönyörű meleg színek jellemzik. A khalmohamadi gyapjú szőnyegnek általában a sötét alapszínek az ismertetői, mint például a mélybordó, a sötétkék vagy éppen a fekete alapszín. A szőnyegben található bordó tónusos színeket maga Khal Mohammad fejlesztette ki. A Khalmohammadi szőnyegeket standard méretben készítik. Nagyméretű szőnyegként 300x400 cm. Nappali szőnyegként 200x300 cm vagy 150x300 cm. Hálószoba szőnyegként 120x200 cm vagy 80x120 cm. Futószőnyeg folyósokra 80x200 cm vagy 80x300 cm. Kiegészítő szőnyegként a nagyobbak mellé 60x90 cm. Természetesen nincs kőbe vésve, hogy melyik méretet hova kell teríteni. Bárhova is teríti az Afgán szőnyeget, biztos lehet benne, hogy gyönyörűen dominálna a lakásban.

Kargai Afgán gyapjú szőnyeg

Afgán kézművesek által csomózott gyapjú szőnyeg. A szőnyeg minták alapvetően hagyományosak, és természetes növényi festékekkel festik a gyapjút. A csomózók azonban rengeteg időt töltenek azzal, hogy egyedi szőnyegeket készítsenek. Nem csak hagyományos az afgán szőnyegre jellemző színeket választanak. Változatos mintávilág jellemzi. Akár közép medalionos vagy folytonos mintákat is találunk. A szőnyegkészítés folyamata magában foglalja a gyapjú szőnyeg nyírását, mosását és napon szárítását. A Kargai kézi csomózású szőnyegek leghíresebb mintaja az elefánttalp és kaukázusi motívum. Az elefánttalp motívum több mint 1000 éves. Ez egy ismétlődő nyolcszögletű virágminta, amely hasonlít az elefánttalpra. A kaukázusi szőnyegek általában geometrikus vagy virágminták jellemzik, és világosabb, mint más afgán klasszikus szőnyegek.

Az Afgán szőnyeg tisztítása

Az Afgán szőnyeg taszítása nem igényel nagy szakértelmet. Azonnal lehet porszívózni, a legalacsonyabb fokozaton és csak is szál iránynak megfelelően. Porolni nem szabad, ahogyan egyik keleti szőnyeget sem. A kisebb foltokat magunk is eltávolíthatjuk egy enyhén nedves ronggyal vagy kereskedelemben kapható szőnyegtisztító habbal, amely alkalmas gyapjú szőnyeg tisztítására. Természetesen ezzel vigyázni kell. A nagyobb szennyeződéseke már érdemes profi szőnyegtisztító cégekre bízni.

Ha bármi egyéb kérdése merülne fel, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.

Kellemes böngészést kívánunk szőnyeg webáruházunkban!


214termék 136
214termék 136