30 napos ingyenes visszaküldési garancia!

Kérdése van? Hívjon minket! +36309544962 vagy írjon: info@agas.hu

Szűrés
Termék státusza
Ár (Ft)
39 160 Ft - 4 571 187 Ft
Hosszúság (cm)
119 - 969
Szélesség (cm)
70 - 424
Származási hely

Afgán szőnyegek

Afgán kézi csomózású szőnyeg kitűnő választás egy klasszikus lakberendezésű lakásba. Minden otthont hangulatossá tesz. Igazi előkelő eleganciát sugároz. Rendeljen bátran szőnyegáruházunktól, ha mégsem az elképzelésének megfelelő a szőnyeg, gondoskodunk a visszaszállításról és pénzvisszafizetésről.

A RIZIKÓMENTES VÁSÁRLÁSRÓL itt olvashat!

Az Afgán szőnyeg típusai

A kézi csomózású keleti szőnyegek világában előkelő helyet foglaló afgán szőnyeg, megszemélyesíti a hagyományos keleti kézműves kultúrát. Minden afgán szőnyeg egyedülálló és kifinomult eleganciával rendelkezik. Az afgán szőnyeg, Afganisztán északi részéből származik, ahol türkmén szőnyeg csomózók, generációról generációra öröklött szőnyeg készítő szaktudásukkal, tökéletes kézi csomózású gyapjú szőnyegeket hoznak létre. Termékeink között a minőségi afgán szőnyegek széles választékát találja, melyek között kiemelkedik két népszerű típus: a Khalmohamadi és a Kargai afgán szőnyegek. Ezek a darabok híresek erős színvilágukról és a részletes mintázatukról. Kínálatunkban minden egyes kézi csomózású afgán szőnyeg új, kiváló minőségű és kivételes szépségű, amit a hozzáértő szem könnyen felismer. Az afgán szőnyeg képes megszépíteni otthonának bármely helyiségét.

Afgán khalmohamadi Kézi csomózású szőnyeg eredete

A Khalmohamadi kézi csomózású szőnyeg, más keleti szőnyegtől eltérően nem a származási helyéről kapta a nevét. Az elnevezést a színvilág megalkotójáról kapta, Khal Mohammadről, aki egy Afgán Türkmén származású úriember volt. A szőnyeg népszerűsége hatalmas vagyont hozott a családja számára. Elismert szőnyeggyártó és festőmester volt. Ez a fajta Afgán gyapjú szőnyeg az Ő hagyatéka a világ számára. A Khalmohamadi afgán szőnyeg mélybordó színeit a természetben található növényekből készítette, amelyet hatalmas titok övezet.

Kargai Afgán gyapjú szőnyeg eredete

A Kargai afgán szőnyeg eredetileg nomád kézművesek által csomózott gyapjú szőnyeg. A szőnyeg minták alapvetően hagyományosak, és természetes növényi festékekkel színezik a gyapjút. A Kargai szó az afgán "karkhana" szóból ered, amely úgymond házi készítésű szőnyeget jelent. Mivel a kargai afgán szőnyeget nem nagy üzemekben készítik a szőnyeg szövők, hanem a saját otthonaikban. A szőnyeg csomózók rengeteg időt töltenek azzal, hogy egyedi szőnyegeket készítsenek. Nem csak a hagyományos, az afgán szőnyegre jellemző színeket választanak. Változatos mintavilág jellemzi az afgán kézi csomózású szőnyeget. Akár közép medalionos vagy folytonos mintákat is találunk. A szőnyegkészítés folyamata magában foglalja a gyapjú szőnyeg nyírását, mosását és napon szárítását. Mindezt 100%-ig kézzel végzik. A Kargai kézi csomózású szőnyegek leghíresebb mintaja az Elefánttalp és kaukázusi motívum. Az Elefánttalp motívum több mint 1000 éves. Ez egy ismétlődő nyolcszögletű virágminta, amely hasonlít az elefánttalpra. A kaukázusi szőnyegek általában geometrikus vagy virágminták jellemzik, és világosabb, mint más klasszikus afgán szőnyegek.

Ziegler szőnyeg ismertetése

A Ziegler szőnyeget nem kell bemutatni a perzsa szőnyeg szerelmeseinek. Már-már fogalom a kézi csomózású keleti szőnyegek világában. A világos színvilága bármely helyiséget felvidít és elegánssá varázsol. Az Ziegler perzsa szőnyegből árad az elegancia. 100%-ig kézi csomózású szőnyeg, amely készítésének minden mozzanatát mesteremberek végzik. Gyapjúja Afganisztán Ghazni tartományából származik. Színezéke bizonyos fákból és egyéb növényekből van kinyerve. Nagyon tartós és hosszú élettartamú perzsa szőnyeg. A Ziegler szőnyeg csomózási technikáját Gheordes-nek hívják, amely dupla csomózást jelent. Bátran terítheti a legjobban igénybe vett nappalikba is. Nyilván sáros vagy vizes cipővel nem szabad lépkedni rá. Elkészülte után négyszer mossák a szőnyeget, hogy az utolsó és végleges színvilágát elnyerjék. Padlófűtéssel ellátott helyiségbe is nyugodtan terítheti. Nem tartalmaz allergén anyagot. Porszívózni csak a szál irányában és a porszívó legalacsonyabb fokozatán szabad. Első osztályú keleti szőnyegről beszélünk a Ziegler szőnyeg említésekor.

  • Vastagsága: 7-9 mm
  • Csomószám: kb 200.000 csomó/m2
  • Készítés módja: kézi csomózás
  • Származási országa: Afganisztán
  • Anyag: gyapjú és pamut
  • Súlya: 3 Kg/m2

Miért olyan strapabíró egy Ziegler gyapjú szőnyeg?

A Ziegler szőnyeg tartóssága a készítés során alkalmazott bonyolult Gheordes csomózási technikának köszönhető, amely a nagyobb tartósság érdekében dupla csomózást jelent. Jellegzetes színárnyalatai a felhasznált faanyagnak köszönhetők. A bizonyos fa fajtákat apró darabokra vágják, felaprítják, felolvasztják, majd végül átszűrik. Afganisztán Ghazni városából származó gyapjút ezután belemártják ebbe a főzetbe. A gyapjú és a festék keverékét néhány órán át forralják. Mivel a fa egy rostos anyag, számos szálka marad meg a festékben a szűrés után is. A Ziegler gyapjú szőnyegek előállításának ez a fáradságos és hosszadalmas módszere hozzájárul e keleti szőnyeg kivételes tartósságához és hosszú élettartamához. A Ziegler perzsa szőnyeg alapvetően bármilyen szobába elhelyezhető. Ez az elegáns szőnyeg optimális választás a nagy forgalmú lakóterekbe vagy egy nyugodt hálószobába. Mint minden keleti szőnyeg esetében, a megfelelő karbantartás elengedhetetlen. Tartózkodjon attól, hogy sáros vagy nedves cipővel lépjen rá. A melegebb hónapokban célszerű időnként átmozgatni a perzsa szőnyeget, hogy megelőzzük a molyok okozta esetleges kártételt. A szőnyeg alá helyezett levendula szintén segíthet. Kerülje, hogy a szőnyegre nehéz, éles lábú bútorokat helyezzen, mivel ezek idővel károsíthatják a keleti szőnyeg csomóit.

Ziegler szőnyeg, időtálló és elegáns megoldás

A Ziegler perzsa szőnyeg a legkifinomultabb és legstrapabíróbb kézi csomózású gyapjú szőnyegek közé tartozik. Megoldást kínálva azoknak, akik a klasszikus és időtálló lakberendezési elemeket keresik. A Ziegler szőnyeg azonban nem csak a hagyományos enteriőrök, hanem a modern, minimalista stílus kedvelői számára is vonzó. A 100%-ban afgán gyapjúból készült, kiváló minőségű és hosszú élettartamú Ziegler perzsa szőnyeg kimondottan tartós és strapabíró. A Ziegler gyapjú szőnyeg elsősorban a hagyományos keleti motívumokkal készül és hozzájárul az otthona elegáns hangulatához, elősegítve a nyugalmat és a harmóniát, amely egy életen át tart.

Shawal keleti szőnyeg

A Shawal keleti szőnyeg egy olyan szőnyeg, amely a modern és klasszikus design elemeit ötvözi. A szőnyeg csodálatos színekben pompázik, amelyek együttesen varázslatos világot teremtenek a nappalijába. A színes gyapjú szőnyeg a kifejezetten kellemes meleg érzést keltenek a hálószobába.
A Shawal kézi csomózású keleti szőnyegek nagyon népszerűek és kiváló gyapjújának köszönhetően rendkívül tartósak. Színezése természetből van elnyerve. Akár a klasszikus vagy akár a minimál stílusú nappali központi dísze lehet.

Kazak keleti szőnyeg

A Kazak keleti szőnyeg főleg a hagyományos nappaliban érhet el varázslatos hatást. A szőnyeg intenzív színeket használ, amelyek egyszerűen elkápráztatják a tekintetet. Színeinek köszönhetően bármilyen bútorhoz vagy textiliához passzol. Színeit különböző növényekből nyerik el. 100%-ig kézi csomózású szőnyeg. Az élénk színei és a vidám mintái szinte azonnal feldobják a nappalija hangulatát. Ha egy Kazak gyapjú szőnyeget választunk a hálószobába, akkor egy bensőséges harmóniáját érhetünk el a magán szféránkban.

Aikat modern keleti szőnyeg

Az Aikat keleti szőnyeg a modern és minimál stílus iránt fogékonyak kedvelt választása lehet. A szőnyeg karakteres, ugyanakkor minimalista design-elemeket visel magán. Az Aikat modern keleti szőnyegek játékos színeivel és modern mintáival hódit. Színei szintén a természeteset anyagokból készül. A készítés minden mozzanatát ember végzi.


Az afgán gyapjú szőnyeg tulajdonsága

Az afgán keleti szőnyeg 100% gyapjúból készül és híres a strapabíró és hosszú élettartamáról. A természetes festékekkel dolgozó afgán szőnyeg csomózók, gondos odafigyeléssel és nagy precizitással készítenek vonzó megjelenésű afgán szőnyeget. Kiváló minőségű afgán gyapjú és gyönyörű meleg színek jellemzik. Az afgán gyapjú szőnyegnek általában a sötét alapszínek az ismertetői, mint például a mélybordó, barna, és a sötétkék, amely olyan mintha fekete lenne. A szőnyegben található bordó tónusos színeket maga Khal Mohammad fejlesztette ki. Az Afgán szőnyegeket több méretben készítik. Nagyméretű szőnyegként 300x400 méretű. Nappali szőnyegként 200x300 cm vagy 150x200 cm. Hálószoba szőnyegként 120x180 cm vagy 100x150 cm. Futószőnyeg folyósokra 80x200 cm vagy 80x300 cm. Kiegészítő szőnyegként a nagyobbak mellé 60x90 cm vagy 80x120 cm. Mivel kézi csomózású szőnyeg, így a méretek sohasem pontosak. Természetesen nincs kőbe vésve, hogy melyik méretet hova kell teríteni. Bárhova is teríti az Afgán szőnyeget, biztos lehet benne, hogy gyönyörűen dominálna a lakásban.

 

 

Az Afgán szőnyeg tisztítása

Az Afgán szőnyeg tisztítása nem igényel nagy szakértelmet. Azonnal lehet porszívózni, a legalacsonyabb fokozaton és csak is szál irányának megfelelően. Porolni nem szabad, ahogyan egyik keleti szőnyeget sem. A kisebb foltokat magunk is eltávolíthatjuk egy enyhén nedves ronggyal vagy kereskedelemben kapható szőnyegtisztító habbal, amely alkalmas gyapjú szőnyeg tisztítására. Természetesen ezzel vigyázni kell. A nagyobb szennyeződéseket már érdemes profi szőnyegtisztító cégekre bízni. Ügyelni kell, hogy súlyos bútorokat ne helyezzen az afgán szőnyegre mert kárt tehetnek a csomókban. Az afgán gyapjú szőnyeg legnagyobb ellensége a moly, így érdemes néha mozgatni az afgán szőnyeget vagy alatta is porszívózni.

Ha bármi egyéb kérdése merülne fel, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.

Kellemes böngészést kívánunk szőnyeg webáruházunkban!


390termék 136
390termék 136