30 napos ingyenes visszaküldési garancia!

Kérdése van? Hívjon minket! +36207786786 vagy írjon: info@agas.hu

Szűrés
Termék státusza
Ár (Ft)
26 483 Ft - 2 300 000 Ft
Hosszúság (cm)
80 - 977
Szélesség (cm)
47 - 390
Anyaga
Gyártás

Afgán szőnyegek

Afgán kézi csomózású szőnyeg kitűnő választás egy klasszikus lakberendezésű lakásba. Minden otthont hangulatossá tesz. Igazi előkelő eleganciát sugároz. Rendeljen bátran szőnyegáruházunktól, ha mégsem az elképzelésének megfelelő a szőnyeg, gondoskodunk a visszaszállításról és pénzvisszafizetésről.

A RIZIKÓMENTES VÁSÁRLÁSRÓL itt olvashat!

Az Afgán szőnyeg típusai

A kézi csomózású keleti szőnyegek világában előkelő helyet foglaló afgán szőnyeg, megszemélyesíti a hagyományos keleti kézműves kultúrát. Minden afgán szőnyeg egyedülálló és kifinomult eleganciával rendelkezik. Az afgán szőnyeg, Afganisztán északi részéből származik, ahol türkmén szőnyeg csomózók, generációról generációra öröklött szőnyeg készítő szaktudásukkal, tökéletes kézi csomózású gyapjú szőnyegeket hoznak létre. Termékeink között a minőségi afgán szőnyegek széles választékát találja, melyek között kiemelkedik két népszerű típus: a Khalmohamadi és a Kargai afgán szőnyegek. Ezek a darabok híresek erős színvilágukról és a részletes mintázatukról. Kínálatunkban minden egyes kézi csomózású afgán szőnyeg új, kiváló minőségű és kivételes szépségű, amit a hozzáértő szem könnyen felismer. Az afgán szőnyeg képes megszépíteni otthonának bármely helyiségét.

Afgán khalmohamadi Kézi csomózású szőnyeg eredete

A Khalmohamadi kézi csomózású szőnyeg, más keleti szőnyegtől eltérően nem a származási helyéről kapta a nevét. Az elnevezést a színvilág megalkotójáról kapta, Khal Mohammadről, aki egy Afgán Türkmén származású úriember volt. A szőnyeg népszerűsége hatalmas vagyont hozott a családja számára. Elismert szőnyeggyártó és festőmester volt. Ez a fajta Afgán gyapjú szőnyeg az Ő hagyatéka a világ számára. A Khalmohamadi afgán szőnyeg mélybordó színeit a természetben található növényekből készítette, amelyet hatalmas titok övezet.

Kargai Afgán gyapjú szőnyeg eredete

A Kargai afgán szőnyeg eredetileg nomád kézművesek által csomózott gyapjú szőnyeg. A szőnyeg minták alapvetően hagyományosak, és természetes növényi festékekkel színezik a gyapjút. A Kargai szó az afgán "karkhana" szóból ered, amely úgymond házi készítésű szőnyeget jelent. Mivel a kargai afgán szőnyeget nem nagy üzemekben készítik a szőnyeg szövők, hanem a saját otthonaikban. A szőnyeg csomózók rengeteg időt töltenek azzal, hogy egyedi szőnyegeket készítsenek. Nem csak a hagyományos, az afgán szőnyegre jellemző színeket választanak. Változatos mintavilág jellemzi az afgán kézi csomózású szőnyeget. Akár közép medalionos vagy folytonos mintákat is találunk. A szőnyegkészítés folyamata magában foglalja a gyapjú szőnyeg nyírását, mosását és napon szárítását. Mindezt 100%-ig kézzel végzik. A Kargai kézi csomózású szőnyegek leghíresebb mintaja az Elefánttalp és kaukázusi motívum. Az Elefánttalp motívum több mint 1000 éves. Ez egy ismétlődő nyolcszögletű virágminta, amely hasonlít az elefánttalpra. A kaukázusi szőnyegek általában geometrikus vagy virágminták jellemzik, és világosabb, mint más klasszikus afgán szőnyegek.

Az afgán gyapjú szőnyeg tulajdonsága

Az afgán keleti szőnyeg 100% gyapjúból készül és híres a strapabíró és hosszú élettartamáról. A természetes festékekkel dolgozó afgán szőnyeg csomózók, gondos odafigyeléssel és nagy precizitással készítenek vonzó megjelenésű afgán szőnyeget. Kiváló minőségű afgán gyapjú és gyönyörű meleg színek jellemzik. Az afgán gyapjú szőnyegnek általában a sötét alapszínek az ismertetői, mint például a mélybordó, barna, és a sötétkék, amely olyan mintha fekete lenne. A szőnyegben található bordó tónusos színeket maga Khal Mohammad fejlesztette ki. Az Afgán szőnyegeket több méretben készítik. Nagyméretű szőnyegként 300x400 méretű. Nappali szőnyegként 200x300 cm vagy 150x200 cm. Hálószoba szőnyegként 120x180 cm vagy 100x150 cm. Futószőnyeg folyósokra 80x200 cm vagy 80x300 cm. Kiegészítő szőnyegként a nagyobbak mellé 60x90 cm vagy 80x120 cm. Mivel kézi csomózású szőnyeg, így a méretek sohasem pontosak. Természetesen nincs kőbe vésve, hogy melyik méretet hova kell teríteni. Bárhova is teríti az Afgán szőnyeget, biztos lehet benne, hogy gyönyörűen dominálna a lakásban.

 

 

Az Afgán szőnyeg tisztítása

Az Afgán szőnyeg tisztítása nem igényel nagy szakértelmet. Azonnal lehet porszívózni, a legalacsonyabb fokozaton és csak is szál irányának megfelelően. Porolni nem szabad, ahogyan egyik keleti szőnyeget sem. A kisebb foltokat magunk is eltávolíthatjuk egy enyhén nedves ronggyal vagy kereskedelemben kapható szőnyegtisztító habbal, amely alkalmas gyapjú szőnyeg tisztítására. Természetesen ezzel vigyázni kell. A nagyobb szennyeződéseket már érdemes profi szőnyegtisztító cégekre bízni. Ügyelni kell, hogy súlyos bútorokat ne helyezzen az afgán szőnyegre mert kárt tehetnek a csomókban. Az afgán gyapjú szőnyeg legnagyobb ellensége a moly, így érdemes néha mozgatni az afgán szőnyeget vagy alatta is porszívózni.

Ha bármi egyéb kérdése merülne fel, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.

Kellemes böngészést kívánunk szőnyeg webáruházunkban!


210termék 135
210termék 135