30 napos ingyenes visszaküldési garancia!

Kérdése van? Hívjon minket! +36309544962 vagy írjon: info@agas.hu

Szűrés
Termék státusza
Ár (Ft)
42 500 Ft - 7 727 228 Ft
Hosszúság (cm)
74 - 969
Szélesség (cm)
58 - 424
Származási hely

Kézi csomózású szőnyegek

Kézi csomózású szőnyeget keres, amely vidámságot csempész a nappalijába?

Tekintse meg kézi csomózású szőnyegeinket, amelyek a szőnyegkészítő országok legszebb kincsei. Jöjjön el személyesen szőnyegáruházunkba vagy rendelje online 30 napos visszaküldési lehetőséggel.

Nálunk Ön RIZIKÓMENTESEN VÁSÁROLHAT, tudjon meg róla többet!

A kézi csomózású szőnyegek egyedi világa

A kézi csomózású szőnyegek különös életérzést rejtenek magukban. Általuk, nappalink vagy hálószobánk hangulata melegebbé és barátságosabbá válhat. A különböző típusú kézi csomózású szőnyegek, mint például az Iráni szőnyegek, az Afgán szőnyegek vagy a Pakisztáni szőnyegek, mind-mind különleges hangulatot adnak az otthonunknak. Egy színes kézi csomózású futószőnyeg vidámságot és színt kölcsönözhet a folyósóba, amellyel varázslatos világot hozhatunk létre. A szőnyegek az otthonaink elengedhetetlen részei, segítségükkel otthonosabbá és komfortosabbá tehetjük a helyiségeket. A kézi csomózású szőnyegek pedig kifejezetten egzotikus megjelenést csempészhetnek otthonunkba. A színes kézi csomózású szőnyegek pedig különösen figyelemfelkeltőek és színpompás színeivel felvidítja szobánkat. Nem tartalmaznak allergén anyagokat. Padlófűtéses szobában is teríthetjük. A kézi csomózású szőnyegek rengeteg munkát igényelnek a készítése során, mivel minden egyes csomót egyesével kell elkészíteni. Ennek köszönhetően egyedi és rendkívül minőségi darabok keletkeznek. A kézi csomózású szőnyegek készítése sok időt vesz igénybe, ám a végeredmény nem csak látványos de tartós szőnyeg lesz. A keleti kultúra izgalmas elemeit hordozzák magukon. A kézi csomózású szőnyegeket 100%-ig kézzel készítik, és a tervezési és csomózási folyamat az évszázados hagyományokat követi. A kézi szőnyeg minden alkotó elemét a természetből nyerik el. Minden szőnyeget négyszer mossák. A szárítást pedig a tűz forró közel-keleti nap végzi.

 

A kézi csomózású szőnyegek azonosítása

A kézi csomózású szőnyegek felismerésének első lépése a csomózás minőségének alapos vizsgálata. Tipikusan, a kézzel csomózott szőnyegek csomói inkább egyenetlenek és nem követnek szigorú rendszert. A szőnyeg két végén lévő rojtok egyedi jellege és vonzereje szintén a kézi csomózásra utalnak. A mintázatban vagy a csomózási technikában megfigyelhető kisebb hibák és eltérések jellemzőek a kézi csomózású szőnyegekre. A csomó sűrűség - azaz négyzetméterenként megtalálható csomók száma - egy közvetlen jelzése a szőnyeg értékének. A kézi csomózású szőnyegek inkább természetes anyagokból, úgymint gyapjúból, selyemből vagy pamutból készülnek. Fontos a kézi csomózású szőnyeg szálainak és anyagának vizsgálata, hogy megállapítsuk annak autentikusságát és minőségét. A kézzel csomózott szőnyegek mintázatában gyakran találhatunk tökéletlenséget. A színárnyalatok változása gyakori jelenség a kézi csomózású szőnyegeknél, mivel a végleges színt a mosási folyamat vége határozza meg. A kézi csomózású szőnyegek értéke az idő előrehaladtával gyarapodik. Egy gondosan ápolt kézzel csomózott keleti szőnyeg értékes örökség lehet, amely generációkon át megőrizheti szépségét és értékét. Az antik darabok különösen nagy értékkel bírnak.

A kézi csomózású szőnyeg tisztítása és gondozása

A kézi csomózású szőnyegek gondozása és tisztítása különösen fontos, hogy a szőnyegek hosszú életűek legyenek és minőségben megőrizzék az eredeti állapotukat. A szőnyegek tisztítására a legfontosabb, hogy ne használjunk vegyszereket, mert ezek károsítják a szőnyeg anyagát. A gyapjú szőnyeget kíméletesen kell porszívózni és mindig csak a szál irányának megfelelően. Azonnal lehet porszívózni és érdemes is, mert mint minden keleti szőnyeg az első időkben enged némi gyapjút szösz formájában. De a használattal ez alább hagy és megszűnik. Egy enyhén vizes ronggyal a rá kerülő szennyeződést el lehet távolítani. A nagyobb tisztítást bízzuk szakemberre. Nehéz bútort ne tegyünk a szőnyegre főleg, ha annak vékony talpai vannak, mert idővel átszakíthatják a szőnyeget.

 


962termék 136
962termék 136