30 napos ingyenes visszaküldési garancia!

Kérdése van? Hívjon minket! +36309544962 vagy írjon: info@agas.hu

Kilim Szőnyegek

A Kilim egy antik hatású szövött szőnyeg, amely otthonos hangulatot biztosít minden szobának. A Kilim szőnyegeink anyaga gyapjú vagy pamut. Válogasson kedvére Kilimeink között és rendeljen Szőnyegáruházunktól.

Mi az a Kilim?

A Kilim egy laposan szövött szőnyeg, amely nem csomózással készül, hanem szövéssel. A Kilim szó eredete nem tisztázott. Mivel több szőnyegkészítő ország is gyárt Kilimet. Szőnyeg üzletünk egyelőre két fajta Kilim értékesítésével foglalkozik. Az egyik az Afgán kézi szövésű Chobi Kilim, a másik pedig a színpompás indiai Kilim. Nem csak nappali szőnyegként, de bármely helyiségbe teríthetjük őket. Mindkét Kilim súlya könnyű, így faliszőnyegként is alkalmazható. Mivel természetes anyagból készül nem okoz allergiát és nem szöszösödik.

Chobi Kilim

A Chobi kilim Afganisztán, Maymana tartományában, főleg nomádok által készül. Ez a fajta nomád kilim szőnyeg anyaga 100% gyapjú és a készítés minden mozzanata kézzel történik. A színeit bizonyos növényekből és zöldségekből nyerik ki. Egy speciális technikát alkalmaznak a szövéshez. Eleinte csak a nomádok készítették önmaguknak, hogy ezzel díszitsék és melegítsék a sátraikat. Súlya nem nehéz, így nem csak a földre terítve, de a falra akasztva akár faliszőnyegként is alkalmazható. Mivel a nomádok vándoroltak, így különböző városokba érve árulták portékájukat. Az egyik legkeresettebb kézművességük a kilim volt. Idővel a városiak egyre többen keresték a kilimeket. Felkapott lakberendezési eszköz lett. Elkezdték gyártani nagy üzemekben, és fejlesztették a kilim szerkezetét és színeit. Ami megmaradt a hagyományból az, hogy továbbra is 100%-ig kézzel készül és természetes anyagból.

Indiai Kilim

Az Indiai Kilim vidám színeivel csábítja el az ember tekintetét. Felviditja a szobák hangulatát. Közvetlenül Indiából importáljuk őket, ahol nagy szőnyegüzemben készül. A színes kilimek nagyrészét kézzel készítik, viszont bizonyos részeit géppel. Ezért sokkal gyorsabban készül el mint a kézi szövésű kilmeink. Anyaga pamutból van.

Kellemes böngészést kívánunk Kilim szőnyegeink között!