30 napos ingyenes visszaküldési garancia!

Kérdése van? Hívjon minket! +36309544962 vagy írjon: info@agas.hu

Keleti szőnyegek

Keleti szőnyegek nagy választékban. Böngésszen termékeink között a budapesti szőnyegáruházunk oldalán, és rendeljen online, kényelmesen. Ha nem passzol a szőnyeg, gondoskodunk a visszaszállításról, amely ingyenes!

Nálunk Ön RIZIKÓMENTESEN VÁSÁROLHAT, tudjon meg róla többet!

Keleti szőnyegek ismertetése

A keleti kultúrákból származó szőnyegeket a vásárlók gyűjtőfogalomként perzsa szőnyegeknek vagy keleti szőnyegnek nevezik. Legyen szó akár csomózott keleti szőnyegekről vagy szőtt kilimről, színeik és mintáik tükrözik a keleti kultúrában betöltött fontos szerepüket. A keleti szőnyegek kiváló minőségükről népszerűek, és egy életen át díszítik az otthonokat. Különböző mintáikkal és színeikkel melegséget kölcsönöznek a nappalinak. Folyosókra futószőnyeg kapható különböző hosszúságban. Hálószobákban puha tapintású szőnyegeinket javasoljuk, mint a pakisztáni szőnyegek, amin kellemes érzés mezítláb lépkedni. A keleti szőnyegek gyönyörű és különleges darabok. A kultúra és a művészet hagyományáról tanúskodnak. A Keleti szőnyeg különleges a színek kombinációja, az összetett és részletesen kidolgozott mintázatok és az egyedülálló kézi csomózás miatt.

 

Keleti szőnyeg jellemzői

A kézi csomózású keleti szőnyeg általában természetes szálakból, például selyemből, gyapjúból, jutából és pamutból készülnek. Valóban, a keleti szőnyegek árai magasabbak, mint a gépi szőnyegek, de rendkívül tartósak. Ne feledkezzünk meg, hogy sokkal több munka van benne. A keleti szőnyegeket kézzel csomózzák, speciális szövőszéken. A szőnyegek készítése a keleti országokban generációkat átívelő mesterség, amelyet az évszázadok során tökélyre fejlesztettek. Az keleti szőnyeg szépségét a finom és részletes kézi csomózás adja, amelyben az anyagok és az árnyalatok elegyednek. A készítés minden mozzanatát szakemberek végzik. Az első csomótól a szárításig. Kreatív minták elkészítése is igen sok időd vesz igényben, mert minden szőnyeg mintáját milliméterpapíron rajzolják meg a csomózok számára. Ezt a tervet kell követnie a szövőszék előtt ülőnek hosszú hónapokon át. Egy 200x300 méretű keleti szőnyeg elkészítése 6-12 hónapot vesz igényben. Ezután jön a megfelelő szálhosszra nyírás. Végső mozzanat a mosás, amelyet négyszer végeznek el. Végezetül kirakják a napon száradni a szőnyeget. Elmondhatjuk, hogy minden keleti szőnyeg 100% kézi készítésű.

A keleti szőnyegek varázslatos világa

A keleti szőnyegek többek, mint csupán talpalatnyi textíliák; ezek formálják és gazdagítják életterünk atmoszféráját, meghatározva annak esztétikáját. A keleti szőnyegek egyediségének titka abban rejlik, hogy minden egyes darabot különleges odafigyeléssel és gondossággal csomóznak meg. A gyapjú, mint alapanyag, kiemelkedő minőséget biztosít a keleti szőnyegek számára. A pakisztáni szőnyegek eleganciáját a geometrikus minták és vibráló színek jellemzik, melyeknek puhasága miatt kiválóan alkalmasak akár hálószoba szőnyegként is. Az iráni szőnyegek, mint a keleti szőnyegek koronázatlan királya, exotikus hangulata és sokszínű mintavilága élettel tölti meg otthonát. Széleskörű stílus választékkal minden ízlésnek megfelelnek. Az afgán szőnyegek eredetileg a nomád életmódot képviselik, amelyek védelmet nyújtottak a hideggel szemben, így rendkívül ellenállóak és hosszú élettartamúak, bizonyítva a keleti szőnyegek praktikumát és szépségét. A keleti szőnyegek különlegessége abban rejlik, hogy vastagságuk és melegségük által otthonában kellemes, meghitt atmoszférát varázsolnak. A keleti szőnyegek kiválasztása személyes ízlésünkön, szükségleteinken és persze pénztárcánkon alapul. Amennyiben egy valóban egyedi és karakteres otthon kialakítására törekszik, úgy a kézzel készített keleti szőnyegek felhozatala kínálja a legideálisabb választást.

 

A Keleti szőnyeg tisztítása

A keleti szőnyeg tisztításához nincs szükség nagy szakértelemre. Bár, ha nagy szennyeződés éri a szőnyeget vagy évekkel később egy nagy takarításra szorul a szőnyeg akkor inkább szőnyegtisztító cégre bízzuk azt. A porszívózást már az első héten is végezheti. Arra ügyeljen, hogy mindig szál irányába és porszívó leggyengébb fokozatában végezze. Ha szennyeződés esik a szőnyegre egy enyhén nedves ronggyal eltávolíthatja szőnyegről. Vékony talpú bútort, amelynek nagy súlya van ne helyezzen a szőnyegre mert kárt tehet benne. A Keleti szőnyeg legnagyobb ellensége a moly, így főleg nyáron érdemes néha a szőnyeg alatt is porszívóznia.

A keleti szőnyeg egyedisége

A keleti szőnyegek gyönyörű és különleges darabok. A kultúra és a művészet hagyományáról tanúskodnak. A keleti szőnyegek mintázatai is eltérőek. Egymáshoz csak hasonlót találhatunk, de ugyanolyat soha. Van, amelyiken egzotikus virágok vagy medalionok láthatok, és vannak amelyiken geometriai alakzatok. A keleti szőnyeg készítése 100%-ig kézi csomózással történik. A szőnyegszövők gyapjúfonalakat használnak, amelyeket a szőnyeg vastagságától és a kívánt mintázattól függően többször tekernek össze. A szőnyegszövés rengeteg kitartást, türelmet és szaktudást igényel. A különböző színek csodálatosan mutatnak egymás mellett és létrehoznak egy harmonikus összhangot. A keleti szőnyegek varázsa azonban nem csak a színeiben rejlik, hanem az anyagokban is. A legtöbb keleti szőnyeg gyapjúból készül, amelyeknek a felvetőszálai pamut. Ez jobb tartást eredményez és így strapabíróbb a szőnyeg. A keleti szőnyegeknek a készítése nagyon időigényes folyamat hónapokat, sőt éveket is igénybe vehet. Ez a munka hosszú és fárasztó, de a végén egy olyan csodálatos alkotás születik, amely évekig szolgálhat a megfelelő gondozás mellett. A keleti szőnyegek minden darabja valóban egyedi és jelentős művészeti értéket képvisel. A keleti szőnyegek egyszerre műalkotások és otthonok díszítésének fenséges darabjai.

 

Ha megtetszett Önnek egy Keleti szőnyeg, de bizonytalan a színben vagy mintában, ne aggódjon, rendelje meg bátran és éljen a 30 napos pénzvisszafizetési garanciával. Valós raktári készletünknek köszönhetően a gyors szállítás garantált.