30 napos ingyenes visszaküldési garancia!

Kérdése van? Hívjon minket! +36309544962 vagy írjon: info@agas.hu

Gépi szőnyegek

Gépi szőnyeg a hagyomány és modern technológia találkozását szimbolizálja

A gépi szőnyeg a mai kor fejlett technológiáinak és az ősi iráni szőnyeg minták elegáns összefonódását tükrözi. Minden gépi szőnyeg, amit nálunk talál, a legmagasabb minőségi elvárásoknak felel meg. Kínálatunkban több méret, stílus és szín közül választhat, így biztosan találkozik az Ön igényeinek megfelelővel, legyen szó nappaliról vagy hálószobáról. Az általunk kínált gépi szőnyeg nem csupán egy szép lakberendezési tárgy, hanem az otthonosság és kényelem érzetét is erősíti. A hagyományos iráni minták gazdag, mély színeivel és lenyűgöző mintázatával minden gépi szőnyeg hűen tükrözi az ősi kultúrát. Ugyanakkor a modern gyártási technológiáknak köszönhetően ezek a szőnyegek költséghatékonyak és rendkívül strapabíróak. Az akrilból készült iráni gépi szőnyeg élettartama, bár kissé rövidebb a kézzel csomózott társaiknál, mégis jelentős, és a minőségük páratlan. Az általunk kínált gépi szőnyeg tisztítása egyszerű. A por és egyéb szemcsés szennyeződések könnyedén eltávolíthatóak porszívóval, erősebb foltok esetén pedig ajánlott szőnyegtisztító cégek szolgáltatását igénybe venni. Kémiai tisztításra sem érzékenyek, és a színvesztés sem nem jellemző a gépi szőnyegre. Válasszon tehát a hagyományos keleti mintás és a modern gépi szőnyegek közül, amelyek nem csupán stílusos, de minőségi és tartós választás is otthonába!

gépi szőnyeg

 

A gépi szőnyeg kiváló alternatíva lehet

A perzsa szőnyegek széles körű elterjedése elkerülhetetlenül hozzájárult az ipari termelési módszerek bevezetéséhez. A munkaigényes kézi csomózás helyett gépek helyezik precízen a szálakat a helyükre. Bár a gépi szőnyegekhez nem köthető kézműves érték, bizonyos esetekben előnyösebb választást jelenthetnek a hagyományos szőnyegeknél. Mivel a költözködés életünk velejárója, így a hosszú távú gondolkodás is háttérbe szorult. Az ingatlanok gyors változása azt eredményezi, hogy minden költözéskor új szőnyeggel szeretnénk otthonunkat díszíteni. Emiatt lehetséges, hogy nem mindig éri meg, hogy egy drága és értékes kézi csomózású szőnyeget szerezzünk be. A gépi szőnyegek fő vonzerője a költséghatékonyság, miközben a minőségi kompromisszumok is minimálisak. A mai ipari eljárásokkal készült szőnyegek nem kevésbé rosszabb minőségűek: rendkívül tartósak, időt állóak, és megőrzik a tradicionális keleti színeket és mintázatokat. A laikus szem számára alig észrevehető a kézi és gépi szőnyeg közötti finom különbség: a gépi szőnyegekben nincsenek az emberi kéz által elkövetett hibák, amely a kézi munka jelei.

gépi szőnyegek

A gépi szőnyeg takarítás

A gépi szőnyeg takarítása hasonlóan zajlik, mint más szőnyegeké, de vannak speciális tulajdonságai, amiket érdemes szem előtt tartani a tartósság megőrzése érdekében. A gépi szőnyeg esetében célszerű lehet 1-2 hétig várni a porszívózással. A porszívót a legalacsonyabb teljesítményfokozaton használja. Ha szennyeződést észlel a gépi szőnyegen, ne hagyja, hogy megszáradjon, hanem egy kissé nedves ronggyal távolítsa el. Nagyobb mértékű tisztítás esetén célszerű szőnyegtisztító szakemberekre bízni a feladatot. A gépi szőnyeg anyaga miatt nem kell molyok miatt aggódnia. Viszont a gépi szőnyegre is káros, ha túlságosan nehéz bútort helyez rá. A gépi szőnyegeket összetekerve tároljuk raktárunkban, így előfordulhat, hogy az első használatkor hullámosak. Ez csupán ideiglenesen befolyásolja a szőnyeg megjelenését. A szőnyeg hullámai használat közben eltűnnek, és ezt követően biztonsággal lehet porszívózni. Ha gyorsabban szeretné eltüntetni a hullámokat, akkor tekerje fel a szőnyeget az ellenkező irányba.

 

Gépi szőnyeg a nappaliba vagy hálószobába

A nappali vagy hálószoba kiemelkedő szereppel bír a mindennapokban. Sokan sok időt töltenek a nappaliban, ezért természetes, hogy komfortos atmoszférát és stílusos bútorzatot kívánnak. A gépi szőnyeg azon elemek közé tartozik, amelyekkel megteremthető a kívánt komfortérzet, és hozzájárul a nappali vagy hálószoba stílusának meghatározásához. Az elmúlt években a gépi szőnyegek alkalmazása fokozatosan növekedett. A gépi szőnyeg gyártása sokkal gyorsabb és gazdaságosabb, mint a kézi csomózású szőnyegeké. Az alacsony ár is vonzó a vásárlók számára, így sokan döntenek a gépi szőnyeg mellett. Kínálatunkban többféle anyagú gépi szőnyegek találhatók. A hagyományos gépi szőnyeg poliészterből, míg a prémium változat akrilból készül. Az árak tekintetében több opció áll rendelkezésre a nappali vagy hálószoba szőnyegének kiválasztásához. A modern szőnyegek geometrikus mintákat és minimalista dizájnt követnek, ami jól illeszkedik a modern építészeti stílushoz. A modern szőnyegek széleskörűen alkalmazhatóak, legyen szó nappaliról, hálószobáról, vagy akár irodáról. A klasszikus szőnyegek az eredeti perzsa szőnyegek másolatai. Ezek a szőnyegek tradicionális motívumokat viselnek, és gyakran összhangban vannak a klasszikus építészeti stílusokkal. A klasszikus stílusú otthonokhoz a klasszikus gépi perzsa szőnyegek tökéletesen illenek.

Válasszon modern és klasszikus gépi szőnyegünk között az ön kedvenc szőnyegét.