30 napos ingyenes visszaküldési garancia!

Kérdése van? Hívjon minket! +36309544962 vagy írjon: info@agas.hu

Blog

Kashan perzsa szőnyegek eredete

Kashan perzsa szőnyegek eredete

Kashan perzsa szőnyegek eredete

Kashan perzsa szőnyegek a keleti szőnyegek egyik népszerű fajtája, amelyet Kashan városáról neveztek el, amely Irán középső részén található. A 17. században, a Szafavida-dinasztia ideje óta készítenek gyönyörű Kashan gyapjú szőnyegeket a városiak. Sok tudós általi feltárások bizonyítják, hogy a kisebb méretű selyem szőnyegek készítése, a 16. század elejére nyúlik vissza. Kashan arról ismert, hogy Irán legszebb szőnyegeit csomózzák.

Kevés olyan kézi csomózású szőnyeg típus van, amelynek hírneve felveheti a versenyt a Kashan perzsa szőnyeggel. A Kashan keleti szőnyegek jellemzően gyapjú vagy selyemből, vagy a kettő kombinációjából készülnek. Bonyolult formatervezés és kiváló minőségű anyagok jellemzik őket. A Kashan szőnyegek mintái gyakran virágmintákat, medalionokat és arabeszkeket tartalmaznak. Színei gazdag és finom részleteikről ismertek.

A Kashan perzsa szőnyegre jellemző a legmagasabb és a legjobb kézműves hagyományok általi gyártás. A Kashanban készült szőnyegek azonnal felismerhetők. A legszebb és leghíresebb perzsa szőnyegek közé tartoznak. Sokak számára, amikor egy perzsa szőnyegre gondolnak, az a kép jelenik meg a fejükben, mint a hagyományos Kashan szőnyeg, közép medalionnal egy piros mezőn, sötétkék és elefántcsont szegéllyel. A Perzsa Birodalom idején Kashan, a híres Selyemút egyik legfontosabb kereskedelmi helyének számított. Mára azonban ez a hely elvesztette jelentőségét. A Kashan szőnyegeket kiváló gyapjúból csomózzák. Selymet ritkán használnak. A perzsa csomózás olyan szőnyegeket hoz létre, amelyeket a tulajdonosok sokáig fognak élvezni.

Kiváló minőségű anyagoknak és a gyártásuk során alkalmazott szakszerű kézműves munkának köszönhetően tartósságukról és hosszú élettartamuk garantált. Bár a Kashan keleti szőnyegek meglehetősen drágák lehetnek, szépségük, minőségük és strapabírósságuk miatt gyakran kifizetődő befektetésnek tekintik őket.

Milyen Méretben kapható a Kashan perzsa szőnyeg:

Ezek a szőnyegek sokféle méretben kaphatók. Nappali szőnyegkén vagy hálószoba szőnyegként 100x150cm, 120x180cm, 150x200, 200x300 és nagyméretű szőnyegként 300x400cm-ig. A Kashan futószőnyegek rendkívül népszerűek a folyosókon vagy az előterekben való használatra. Ezek a szőnyegek jellemzően keskenyek és hosszúak, mérete 80x250cm-tol 110-400cm-ig vannak.

Irány az Agas szőnyegáruház főoldala!