30 napos ingyenes visszaküldési garancia!

Kérdése van? Hívjon minket! +36309544962 vagy írjon: info@agas.hu

Blog

Tabriz perzsa szőnyeg

Tabriz perzsa szőnyeg

Tabriz perzsa szőnyeg

A gyönyörű kézi csomózású Tabriz szőnyeg Irán északnyugati részén készült, az azonos nevű városban, Tabrizban (Tabris). Itt a szőnyegkészítők már évszázadok óta letelepedtek, így Tabriz a világ legrégebbi iráni szőnyegközpontjai közé tartozik. Ez a fajta kézi csomózású perzsa szőnyeg általában nagyon finom csomósű, több mint egymillió csomót/nm tartalmazzák.

A Tabriz értékes keleti szőnyegek a legjobb parafa-gyapjúból készülnek, és általában selyemmel vannak finomítva. A Tabriz szőnyegek minősége változó, és a közepestől a nagyon finom és kiemelkedő műalkotásokig terjed. A perzsa Tabriz szőnyeg gyönyörű színeikkel és mintáikkal minden otthonban keleti hangulatot varázsolnak.

 

Tabriz perzsa szőnyeg minták

A Tabriz szőnyegek sokféle mintával rendelkeznek. A tabrizi szőnyegeken többféle formájú és méretű medalionok, kertek sokféle virágmotívummal és palmettával, vadászjelenetek és görbe vonalú minták található.

Ha egyszerűbb mintákkal rendelkező, kiváló minőségű szőnyeget keres, érdemes megnéznie az egyszerűbb geometrikus mintákkal rendelkező Tabriz szőnyegeket.

 

Méretek

Ezek a szőnyegek sokféle méretben kaphatók. 100x150cm-tol 300x400cm-ig. A kerek Tabriz perzsa szőnyegek átmérője (⌀) általában 200cm van.

A Tabriz futószőnyegek rendkívül népszerűek a folyosón vagy a lépcsőházakban való használatra. Ezek a szőnyegek jellemzően keskenyek és hosszúak, mérete 80x250cm-tol 110-400cm-ig vannak.

 

Színek

 Sok törzsi szőnyeg ellenében amelyeknek alapvető, rusztikus színpalettája van, a Tabriz Keleti perzsa  szőnyeg a kifinomult színek széles választékát használják, mint például az elefántcsont, az arany árnyalatok, a terrakotta és a bordó. A fő színek kiemelésére és a feltűnő hatás megteremtésére erőskék, lila, arany, barna és zöld színek is használhatók.

A Tabriz szőnyegek puha és selymes tapintású. Mert a szövők csak a legjobb minőségű gyapjút, pamutot vagy selymet használják a szőnyegek előállításához. A csomózás teknika szintén növeli a kész szőnyeg tapintását. A Tabrizi szőnyeget nem csak klasszikus lakáshoz passzol hanem modern lakáshoz kitűnően vigyorog.

Tekintse meg üzletünk Tabriz perzsa szőnyeg kínálatát!