30 napos ingyenes visszaküldési garancia!

Kérdése van? Hívjon minket! +36309544962 vagy írjon: info@agas.hu

Blog

Perzsa szőnyeg bútor alatt

Perzsa szőnyeg bútor alatt

 Asztal ás Kanapé alatt kézi perzsa szőnyeg:

A kézzel csomózott szőnyegre általában nem ajánlott nehéz asztalt vagy kanapét helyezni. A kézzel készített perzsa szőnyegek kényes és értékes műalkotások, és ha nehéz bútorokat, például egy asztalt helyeznekrá, az idővel kilyukaszthatja vagy lelaposíthatja a csomókat.

Ha meg akarja védeni és megőrizni kézzel készített perzsa szőnyegét, a legjobb, ha nem helyez rá közvetlenül nehéz bútorokat. Ha mégis perzsa szőnyegét szeretne használni az asztal alatt, fontolja meg egy védőréteg használatát a szőnyeg és az asztal között. Egy kis kocka szőnyeg darab vagy egy lapos, erős felületet, amely nagyobb, mint az asztal lábnyoma, az asztal alá helyezhet, hogy a súly egyenletesebben oszoljon el. Ez segít csökkenteni a szőnyegre nehezedő nyomást, és minimalizálja a sérülés kockázatát.

Alternatív megoldásként, ha a kézzel készített perzsa szőnyeget asztal használata mellett szeretné bemutatni, fontolja meg az asztal elhelyezését a közelben, de ne közvetlenül a szőnyegen, így a szőnyeget a sérülés veszélye nélkül lehet megcsodálni.

 

Széket a Keleti szőnyegre:

A perzsa szőnyegre székeket helyezni általában elfogadhatóbb gyakorlat, mint nehéz asztalokat helyezni rá. Azonban még mindig fontos, hogy megtegyünk néhány óvintézkedést a szőnyeg megőrzése és hosszú élettartamának biztosítása érdekében.

 

Ebédlő asztal alatt perzsa szőnyeg:

Nem ritka a perzsa szőnyegek vagy más dekoratív szőnyegek használata az étkezőasztalok alatt. Sokan azért választják ezeket a szőnyegeket, hogy fokozzák az étkező esztétikáját, és eleganciát kölcsönözzenek az étkezőhelyüknek. Ha azonban perzsaszőnyeget használnak az étkezőasztal alatt, akkor is fontos, hogy megtegyenek néhány óvintézkedést. Tartsa tisztán és jól karbantartottan a szőnyeget, mivel az étkezőhelyiségek hajlamosak lehetnek a kiömlött folyadékokra és foltokra. Azonnal takarítsa fel a kiömlött szennyeződéseket, hogy megakadályozza azok megtapadását a szőnyeg szálaiban. Az egyenletes kopás érdekében időnként forgassa a szőnyeget, különösen, ha vannak olyan területek, amelyeken nagyobb a forgalom.