30 napos ingyenes visszaküldési garancia!

Kérdése van? Hívjon minket! +36309544962 vagy írjon: info@agas.hu

Blog

Gyapjú szőnyeg tulajdonságai

Gyapjú szőnyeg tulajdonságai

A gyapjú szőnyeg előnyei

A gyapjú szőnyeg számos előnnyel rendelkezik, mint a más anyagokból készült szőnyegekhez képest.

  • Természetes és fenntartható: A bárány gyapjú természetes szál, így környezetbarát választás. A gyapjút káros vegyszerek vagy szintetikus anyagok használata nélkül gyártják, hozzájárulva az egészségesebb beltéri környezethez.
  • Puha és luxus: A gyapjú szőnyeg puhaságáról és fényűző tapintásáról ismert. A szálak, természetesen hullámosak, rugalmas textúrát hozva létre, amely kiváló kényelmet biztosít a láb alatt. A gyapjú szőnyegen sétálni vagy ülni kellemes érzés legyen az Keleti kézi csomózású szőnyeg vagy egy egyszínű gyapjú szőnyeg.
  • Tartósság és hosszú élettartam: A gyapjú az egyik legtartósabb szőnyeg anyag. A szálak rugalmasak és ellenállnak a nagy igénybevételnek anélkül, hogy jelentős kopást mutatnának. A gyapjú szőnyeg hosszú élettartamú, és megfelelő karbantartás mellett évekig megőrzi megjelenését és tulajdonságát.
  • Természetes szigetelés: A gyapjú kiváló hő- és hangszigetelő. Kiváló hőmegtartó tulajdonságokkal rendelkezik, így télen melegen, nyáron hűvösen tartja a helyiségeket. A gyapjú szőnyeg természetes akadályt képez a padlón keresztüli hőveszteség ellen, hozzájárulva az energiahatékonysághoz és az alacsonyabb fűtési költségekhez. Ezenkívül elnyeli a hangot, csökkentve a zajátvitelt a padlók és a szobák között.
  • Folt- és szennyeződésállóság: A gyapjúszálak természetes ellenálló képességgel rendelkeznek a foltokkal és szennyeződésekkel szemben. A gyapjúszálak külső rétege taszítja a port, és megakadályozza, hogy azok gyorsan behatoljanak a szőnyeg mélyébe. Ez megkönnyíti a tisztítását, és csökkenti a tartós foltok kialakulásának valószínűségét. A foltok megkötődésének megakadályozása érdekében azonban továbbra is azonnali intézkedésre van szükség.
  • Nedvességszabályozás: A gyapjú kiváló nedvességszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik. Képes felszívni és leadni a nedvességet a levegőből, így segít szabályozni a helyiség páratartalmát. Ezáltal a gyapjú szőnyegek alkalmasak az ingadozó páratartalmú helyekre, mivel elősegíthetik a kényelmes beltéri környezet fenntartását.
  • Hipoallergén: A gyapjú természetesen hipoallergén, mivel nem segíti elő a baktériumok, penészgombák szaporodását. Arra is képes, hogy felfogja és megtartsa a levegőben szálló allergéneket, például a port és a pollent, amíg azokat porszívóval el nem távolítja. Ez hozzájárulhat a beltéri levegő minőségének javulásához és az egészségesebb lakókörnyezethez, különösen az allergiás vagy légúti érzékenységű egyének számára.
  • Lángálló: A gyapjú természetesen lángálló. Magas a gyulladási küszöbe és lassan ég. Tűz esetén a gyapjú szőnyegek nem gyulladnak meg könnyen, és gátat képezhetnek, csökkentve a lángok terjedését.

Kínálatunkban több típusú gyapjú szőnyeget találhat, mint például a keleti kézi csomózású gyapjú szőnyeg, gyapjú Kilim szőnyeg, vastag gyapjú szőnyeg.

Tekintse meg gyapjú szőnyeg kínálatunkat az Agas szőnyegáruház oldalán, és rendelje meg a online. Raktári készletünknek köszönhetően a gyors szállítás garantált.