30 napos ingyenes visszaküldési garancia!

Kérdése van? Hívjon minket! +36309544962 vagy írjon: info@agas.hu

Szűrés
Termék státusza
Ár (Ft)
26 020 Ft - 473 616 Ft
Hosszúság (cm)
140 - 310
Szélesség (cm)
70 - 205
Származási hely

Vintage és Patchwork szőnyegek

Vintage és Patchwork szőnyegek

Az eredeti Iráni patchwork és vintage szőnyegek egy különleges kategóriát képviselnek a szőnyegművészet világában. Ezek a szőnyegek újrahasznosított anyagokból vagy régi szőnyegek darabjaiból készülnek Iránban, és rendkívül egyediek és vonzóak. Ezek a szőnyegek hagyománya az ókorig nyúlik vissza, amikor már az iráni szőnyegkészítő mesterek patchwork technikát alkalmaztak. 

Vintage szőnyeg

A Vintage srzőnyegek olyan kincsek, amelyek a múltból érkeznek hozzánk, és amelyeknek élettörténete kereskedők és művészek kezeiben folytatódik. Ezek a gyönyörű szőnyegek eredetileg régi időkben készültek, és egy idő után elveszítették eredeti fényüket és szépségüket. A szőnyeg szövők azonban új életet lehelnek beléjük azáltal, hogy gondosan válogatják ki a legjobb darabokat, majd elkezdik az újraélesztés folyamatát.

A szőnyeg szővők nagy tapasztalattal és szakértői szemmel válogatják ki a régi szőnyegeket. Kiválasztják azokat, amelyeknek még mindig van potenciáljuk az újraélesztésre. Az első lépés az, hogy alaposan megtisztítják a szőnyeget. A régi kosz és por eltávolítása fontos lépés az újragyártás folyamatában. A szőnyeget gyakran kézi mosás során gondosan kezelik. A Vintage szőnyeget újra kell festeni, hogy visszaállítsák eredeti ragyogását vagy modernizálják a színeket és a mintákat. A festés művészi folyamat, ahol a kereskedők és művészek kreativitásukat kamatoztatják. Miután a festés befejeződött, a szőnyeget újra megmossák, hogy eltávolítsák a festékek maradékait és a mosószereket. Ez a lépés biztosítja a Vintage szőnyeg frissességét és tisztaságát. Néha a szőnyegeknek javításra vagy renoválásra is szükség lehet. A szővők és művészek a szőnyeg sérült részeit kijavítják vagy új részt hoznak létre. Az eredmény egy olyan Vintage szőnyeg, amely újra született, és amely a múlt szépségét ötvözi az új kreatív elemekkel.

Patchwork szőnyeg Iránból

A Patchwork szőnyeg készítés során a mesterek gondosan válogatják össze a régi szőnyegek darabjait, majd kézzel vagy géppel összeillesztik és varják azokat, létrehozva ezzel egy új, egyedi Patchwork szőnyeget. A Patchwork szőnyegek gazdag mintákkal és díszítésekkel rendelkeznek, amelyek gyakran a készítők kreativitását tükrözik. Színeik élénkek, textúráik gazdagok és különlegesek.

Az iráni patchwork és vintage szőnyegeknek funkcionális és dekoratív szerepe is van. Használhatók padlószőnyegként, ugyanakkor otthonokban és más helyeken is gyakran díszítőelemként funkcionálnak. Ezek a szőnyegek igazi mesterművek, amelyek a hagyomány és az innováció találkozását képviselik, és otthonokba vagy gyűjteményekbe egyediséget és kulturális gazdagságot hoznak.


41termék 136
41termék 136