30 napos ingyenes visszaküldési garancia!

Kérdése van? Hívjon minket! +36309544962 vagy írjon: info@agas.hu

Blog

Perzsa szőnyeg és gyapjú beszerzése

Perzsa szőnyeg és gyapjú beszerzése

Perzsa szőnyeg és gyapjú beszerzése

A kiváló kézművességükről híres perzsa szőnyegek hagyományosan különböző régiókból származó finom gyapjúból készülnek. Történelmileg a perzsa szövők a gyapjút helyi juhfajtákból nyerték, különösen az Irán hegyeiben nevelt juhokból. A perzsaszőnyegek iránti globális kereslet és a gyapjúiparban bekövetkezett változások miatt azonban a perzsaszőnyegek gyapjúforrása az idők során megváltozott.

Ma a perzsa szőnyegszövők hazai és nemzetközi forrásokból szerzik be a gyapjút. Míg a helyi juhfajták még mindig hozzájárulnak a gyapjúellátáshoz, más országokból is importálnak gyapjút, hogy kielégítsék a kiváló minőségű anyag iránti keresletet. Általában a perzsa szőnyegkészítők olyan országokból importálták a gyapjút, mint Új-Zéland, Ausztrália és Európa azon részei, ahol a juhtenyésztés és a gyapjútermelés jól bevált.

Ezeket az importált gyapjúszöveteket gyakran kivételes puhaságuk, tartósságuk és természetes színváltozataik miatt értékelik. A szövők gondosan kiválasztják és előkészítik a gyapjút, hogy az megfeleljen a gyönyörű és tartós perzsaszőnyegek igényeinek.

A perzsa szőnyegekhez hagyományosan nem kecskegyapjút, hanem juhgyapjút használnak. A juhgyapjút nagyra értékelik tartóssága, puhasága és élénk színtartó képessége miatt. Különböző juhfajtákból, köztük az Iránban (korábban Perzsia) őshonos juhfajtákból nyerik. A felhasznált juhgyapjú konkrét típusa a régiótól és a szőnyeg kívánt tulajdonságaitól függően változhat.

Tekintse meg perzsa szőnyegünket az Agas Szőnyegáruházban.