30 napos ingyenes visszaküldési garancia!

Kérdése van? Hívjon minket! +36309544962 vagy írjon: info@agas.hu

Blog

Kazak keleti szőnyegek eredete

Kazak keleti szőnyegek eredete

Kazak keleti szőnyegek eredete

A kazak szőnyegek a hagyományos keleti szőnyegek egyik típusa. Eurázsia kaukázusi régiójából származik, amely a mai Örményország, Azerbajdzsán, Grúzia és Oroszország egyes részeit foglalja magában. A kazak szőnyeg merész és színes mintáiról ismert. Geometrikus mintákkal és a természet által inspirált motívumokkal. Afganisztán és Pakisztán az egyike azon országoknak, amelyek kazak gyapjú szőnyeget gyárt. A kazak szőnyegeket gyakran írják kazah szőnyegeknek, mivel a név a kazah népről származik, akik hagyományosan a Kaukázus térségében élnek. A kazah szőnyegszövés művészete az egész régióban elterjedt, és ma már számos különböző etnikai csoport gyakorolja Afganisztánban, Pakisztánban, valamint a régió más országaiban is például Örményországban, Azerbajdzsánban és Iránban.

Kazak gyapjú szőnyeg színei

A kazak szőnyegek színei az adott mintától függően változhatnak, de inkább a színes színvilág jellemzi. A vörös domináns szín sok kazak szőnyegben, gyakran az életet, a vitalitást és a szenvedélyt szimbolizálja. A kéket szintén gyakran használják a kazak keleti szőnyegekben, az eget és a tengert jelképezve. A zöld a természeti világot és a növekedést jelképezheti számos mintában. A sárga vagy törtfehér gyakran a háttérszíne, amely fényességet, melegséget kontrasztot és egyensúlyt biztosít a többi színnek és a dizájnnak. Az összhatás egy feltűnő és élénk szőnyeg, amely egyszerre szép és elegáns. Az afgán kazak szőnyegek kiváló minőségükről és tartósságukról, valamint élénk színeikről és merész mintáikról ismertek. Kézzel fonott gyapjút természetes festékkel színeznek. A keleti kultúra által inspirált geometrikus mintákat tartalmaznak. Afganisztán nagy múltra tekint vissza a szőnyegszövés művészetében, és a különböző stílusú és mintájú, kiváló minőségű szőnyegek előállításáról ismert.

Afgán és Pakisztáni szőnyeg

A szőnyeggyártás fontos iparág Afganisztánban és Pakisztánban, amely sok képzett szőnyegszövőt foglalkoztat, és sok családnak biztosít jövedelmet. A Pakisztánban gyártott szőnyegek világszerte nagyon keresettek, mint például a bordó színű Bokhara szőnyeg. A vásárlók a szépségük és minőségük miatt nagyra értékelik őket. Afganisztán és Pakisztán egyaránt híres a kiváló minőségű gyapjú szőnyegek előállításáról. A szőnyeg minősége függhet a felhasznált gyapjú és festékek minőségétől. Az afgán kazak szőnyegek élénk színeikről, elegáns mintáikról és tartósságukról ismertek. A kazak szőnyegek szokásos mérete a 120x180 cm és 200x300 cm közötti méret között mozog. Ezek a méretek jól alkalmazhatók nappaliban és más helyiségekben egyaránt.

Irány az Agas szőnyegáruház Főoldala!