30 napos ingyenes visszaküldési garancia!

Kérdése van? Hívjon minket! +36309544962 vagy írjon: info@agas.hu

Blog

Bidjar perzsa szőnyegről tudni érdemes

Bidjar perzsa szőnyegről tudni érdemes

Bidjar perzsa szőnyegről tudni érdemes

A Bidjar perzsa szőnyeg a kézzel csomózott keleti szőnyege egyik kiemelkedő tiípusa, amelyet Irán, Bidjarban városában és a körenyező falvakban, kurdok csomóznak. A Bijar perzsa szőnyegek tartósságukról, ragyogó színhasználatukról és mintáikról híresek. Bidjar egy kis falu (amelyet sok szőnyegkereskedő gyakran városként emleget) Iránban, és Bidjar megye fővárosa, Irán Kurdisztáni tartománya.

Miben különbözik egy Bidjar perzsa szőnyeg a többi perzsa vagy kézi csomózású keleti szőnyegtől?

A Bidjar perzsa szőnyegeket az egyedi csomózás, a felhasznált kiváló minőségű gyapjú, a formatervezés változatossága és eredetisége, és ami a legfontosabb, a csodálatos színhasználat különbözteti meg egy másik keleti szőnyegtől! Ez gyakran eredményez egy mélyen telített ékszertónusú szőnyeget, valamint kreatív és magával ragadó dizájnt. A legjobb darabok a szövött művészet a legkiválóbb formájában.

Bidjar perzsa szőnyeg készítése

Bidjar szőnyegkészítő mesteremberek olyan csomózási technikát használnak, amelyet Iránban vagy a szőnyegkészítő országokban sehol nem tudnak csomózni. A Bidjar perzsa szőnyegeket török csomóval (néha Gordies-csomóval) készíttik, és minden csomósor közé egy vagy két vetülékfonalak helyeznek. Miután megkötöttek néhány csomót, a szőnyegkészítő mester beszúr egy vetülékfonalat. A vetülékek olyan fonalszálak, amelyeket keresztben szúrnak be, hogy a csomókat a helyükön rögzítsék. Bidjar perzsa szőnyegek Kézi fonású iráni gyapjúval vannak szőve, növényi festékkel festették, a dizájn inspirációit pedig antik szőnyegekből merítették. A Bidjar szőnyegek szoros szövésűek, mégis hatalmas a vastagságuk és mégis rendkívülien strapabíróak. A Bidjar szőnyeg gyakran nehezebb, mint egy másik, azonos méretű Keleti szőnyeg, és a legjobbak tiszta, részletgazdag, gyönyörű színekkel díszítettek.

Bidjar Perzsa szőnyeg mérete

A Bidjar szőnyegeket a legtöbb esetben 200x300 és 300x400 méretben készítenek el, mint nappali szőnyeg mivel strapabíró. Persze létezik összekötő szőnyeg méretben is mint például 120x180 vagy 100x150. Vastagsága miatt hálószoba szőnyegként is kiváló 150x200 méretben. Folyósókon hosszú futószőnyeg 80x300 körüli méretben kapható.

Írány az Agas szőnyeg üzlet FŐOLDALA!